Органично масло от риган Botalife 10 мл.


23.40 лв.

Добави:

100 % органично етерично масло от див, планински риган

Латинско наименование: Origanum minutiflorum
Съдържание на карвакрол: min. 77 %

 • Описание

 

Предлагаме Ви есенциални масла терапевтичен клас,подходящи както за външно приложение,така и за  вътрешен прием! Органично масло от риган на Botalife се произвежда от Origanum Minutiflorum, ендемично растение, което расте само в труднодостъпните райони на планината Тавър в южната част на Турция. Маслото от риган е най-мощният природен антибиотик.

Аналгетик, антиревматик, антисептик, антиспазмалтик, експекторант, паразитоцид, стимулант, тоник. Има антивирусни, антитоксични и бактерицидни свойства. Риганът има свойства подобни на тези на майорана, но по-силно изразени и не случайно е наричан още див майоран. Маслото от риган се използва при всякакъв вид инфекции и може да бъде спасително средство за страдащите от колит и стомашно-чревни възпаления. То допринася и за нормалното функциониране на дихателната и имунната система.

Известно е за предотвратяване на инфекции, като:

 • инфекции на пикочните пътища (ИПП), причинени от бактерии като E. coli, Proteus и Pseudomonas aeruginosa..
 • инфекции на дихателните пътища, предизвикани от Klebsiella pneumoniae и Staphylococcus aureus bacteria strains.
 • гъбични инфекции, дори и тези, които са резистентни към често използваното противогъбично лекарство Diflucan.
 • паразитни инфекции, причинени от амебата Giardia – при проучване е установено, че маслото от риган е по-ефективно от антибиотиците като Tinidazol.
 • маслото от риган има силни антибактериални свойства, които могат да унищожат смъртоносната бактерия, резистентна на Methicillin- стафилококус ауреус (MRSA инфекция).
 • маслото от риган също показва обещаващи резултати при предотвратяването на заболявания от хранителен произход, причинени от патогени като листерия, салмонела, Е.коли и Shigella dysenteria.
 • едно проучване на Университета на Аризона установи, че маслото от риган може да подпомогне унищожаването на норовирус, което причинява гастроентерит.
 • маслото от риган също така е ценно антисептично етерично масло в ароматерапията.

Рецепти
Противопаразитна рецепта:

В продължение на 10 дни непосредствено преди лягане вечер се приемат по 3 капки масло от риган, задължително разредени в кокосово масло или масло от черен кимион, след което се изпива чаша топла вода. През тези 10 дни е желателно да приемате предимно зеленчукова храна, като ограничите сладките, млечни, животински и тестени продукти. За по-добър ефект може да се изпие рициново масло на втория, шестия и десетия ден от прочистването.

Противовирусна напитка:

 • 1 капка масло от риган
 • 1 капка масло от джинджифил
 • 1 капка масло от мента
 • 1 капка масло от грейпфрут
 • 1 капка масло от канела
 • 1 чаша вода

При първи симптоми на настинка и грип изпийте тази напитка, като можете да я приемате до 3 пъти на ден.

Гаргара при болно гърло:

В чаша с гореща вода разтворете 1 чаена лъжичка морска сол. След като водата малко изстине, добавете 2 до 3 капки масло от риган и 1 до 2 капки масло от мента. Правете гаргара 3 пъти на ден.

Начин на употреба

Вътрешна употреба:

Профилактично за възрастни: 2 – 3 капки на ден, задължително разредени в кокосово масло или мед, след което се изпива 1 чаша топла вода, 3 – 5 пъти в седмицата.

Профилактично за деца над 5 години: 1 капка, задължително разредена в кокосово масло или мед, след което се изпива 1 чаша топла вода, 1 път в седмицата.

При необходимост маслото от риган може да се приема от възрастни 10 последователни дни, при деца над 5 години – 5 последователни дни, след което може де се продължи с прием от 2 до 3 пъти в седчицата.

За масаж в областта на стомаха, стъпалата и гърба: 5 капки масло от риган смесено с 15 капки зехтин.

Сертификат №: TR-2016-119523-Z-58149-2017

Опаковка: стъклено шише с капкомер, 10 мл

Съхранение: на тъмно и хладно място, недостъпно за деца, с плътно затворена капачка

Внимание! Не се препоръчва при индивидуална непоносимост и бременност. Маслото да не се приема вътрешно от малки деца.

Внимание! Продуктът не е лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

*Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в статиите на Botalife, както и в листовките, приложени към всеки продукт се отнасят единствено за продуктите с марка Botalife, за които Botalife гарантира за концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.


Content
LivedaMed2000