МАНГАН (хелат) 25 mg х 90 таблетки


13.90 лв.

Добави:

Естествен продукт в подкрепа на нормалната костна плътност и превенцията на остеопороза. Важен за метаболизма на мазнини, въглехидрати и протеини.

  • Описание

Манган (хелат) 25 mg 

Хранителна добавка, 90 таблетки

Манганът е минерал, с чиито ползи повечето хора не са запознати. Но въпреки факта, че не е известен колкото са магнезия, калция, желязото и др., манганът има съществено значение за здравето! Съхранява се в костите, бъбреците, панкреаса, черния дроб, надбъбречните жлези и хипофизната жлеза, а тялото се нуждае от него за изпълнението на редица важни функции!

Как действа Манган (Хелат) на Natural Factors?
Манганът е от съществено значение за здравето на костната структура и костния метаболизъм. Той участва в производството на ензими, които са от основно значение за изграждането на костите. Играе ключова роля в активирането на ензимите, отговорни за метаболизма на мазнините, протеините и въглехидратите. Нужен е за баланса на кръвната захар и защитата на организма от свободните радикали.

Ключови ползи:

  • Допринася за изграждането на силни кости и хрущяли.
  • Подпомага здравословната мускулна функция и намалява мускулните крампи.
  • Проявява мощна антиоксидантна активност.
  • Има благоприятно въздействие върху кожата.
  • Спомага за увеличаване нивата на енергия.

Тъй като насърчава нормалното усвояване въглехидрати, протеини и мазнини, манганът е идеален вариант в случаите на недостиг на стомашна киселина или затруднено усвояване на ценни вещества от храната.

Манганът има множество ползи за здравето, но една от най-ценните е неговото влияние върху костите. Когато се комбинира с правилните количества калций, цинк и мед, манганът насърчава нормалната костна плътност, особено в областта на гръбначния стълб и долните крайници. Това е особено важно за жените в менопауза и по-възрастните, които са изложени на риск от остеопороза.

Някои специалисти твърдят, че комбинираният прием на манган с глюкозамин и хондроитин може да намали болката при остеоартрит.

Проучванията показват, че недостигът на манган е свързан с развитието на хронични заболявания като диабет, остеопороза и епилепсия. Тъй като манганът е необходим за нормалното развитие на скелета, ниските нива на минерала могат да допринесат за скелетни и постурални нарушения.

Мангановият хелат на канадската марка Natural Factors има оптимална абсорбция – той лесно навлиза в клетките и също толкова лесно се абсорбира и метаболизира от организма. Не съдържа изкуствени оцветители, подсладители, млечни продукти, пшеница и мая!

Съставки: (в 1 таблетка) дневна доза

  • Манган (*HPV Хелат) (*HPV хидролизиран растителен протеин) 25 mg 25 mg

Други съставки: Двуосновен калциев фосфат дихидрат, микрокристална целулоза, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант), натриева кроскармелоза.

Не съдържа: изуствени оцветители, аромати, консерванти, млечни продукти, захар, пшеница, мая, глутен, соя, яйца, риба, черупчести, сол, ядки или ГМО.

Дозировка: По 1 таблетка дневно.

Приложение: Допринася за нормалния метаболизъм на мазнини, въглехидрати и протеини, както и за нормалното състояние на костите.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Производител: Natural Factors, Canada


Content
LivedaMed2000