МУЛТИПРОБИОТИК за жени 12 млрд. активни пробиотици х 60 капсули


56.70 лв.

Добави:

Естествен продукт за поддържане на нормална микрофлора на влагалището и нормалните функции на пикочо-половата система

 • Описание

Мултипробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици 

Хранителна добавка, 60 веган капсули

Женски пробиотик с добавена червена боровинка CranRich® 300 mg! Защитава деликатната микрофлора на влагалището и пикочните пътища, и осигурява отлично храносмилане!

Прочетете Повече за Мулти пробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици
Гъбичните и бактериални инфекции са бич за много от съвременните жени. Парене при уриниране, болка, сърбеж, течение… Истинският проблем обаче настъпва, когато инфекцията хронифицира и се превърне в неотменна част от живота на жената!

Мултипробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици (с добавена червена боровинка CranRich® 300 mg) подпомага поддържането на здравословна среда във влагалището и пикочните пътища, предоставяйки сигурна защита срещу едни от най-упоритите и трудно податливи на лечение патогени!

Всяка вегетарианска капсула от Мултипробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици гарантирано доставя минимум 12 млрд активни клетки от 10 пробиотични щама за защита на вагиналното равновесие, в комбинация с CranRich® активен концентрат от червена боровинка за нормалното състояние на пикочо-половата система!

Мултипробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици предоставя огромно разнообразие от специално култивирани живилактобацили и бифидобактерии, които насърчават възстановяването на нормалната вагинална флора. Продуктът комбинира щамове, чието благотворно въздействие върху вагиналната флора и стомашно-чревния тракт, е проучено и доказано. Тук присъства и Lactobacillus fermentum – пробиотичен вид бактерия, която обитава стомашно-чревния тракт, устната кухина и влагалището. L. Fermentum може да има изключителен принос за възстановяването и поддържането на здравословния баланс на микрофлората в женската урогенитална система и намаляването на риска от урогениталниинфекции. Бактерията е единствената от вида Lactobacillus, която доказано понижава нивата на холестерола. Има мощно антимикробно и антиоксидативно действие, и защитава организма от отровите, присъстващи в много от съвременните храни.

Добавеният във всяка капсула 250 мг organic екстракт от плод на червена боровинка, в концентрация 36:1, осигурява високи нива на антиоксиданти, възпрепятства прикрепването на патогенните бактерии по стените на уринарния тракт и насърчава елиминирането им, когато те вече са там.

Мултипробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици съдържа и фруктоолигозахариди (FOS) – късоверижни олигозахариди, които имат допълнителни ползи за стомашно-чревния тракт – имат леко слабително действие, увеличават растежа на бифидобактериите и редуцират нивата на различни патогени в дебелото черво.

Късоверижните фруктоолигозахариди (пребиотик) подхранват „полезните“ бактерии и насърчават лесното им прилепване към чревната лигавица и размножаването им.

Мултипробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици предоставя оптимално количество лактобацили, които потискат растежа на анаеробната флора, поддържат състава на обичайната микрофлора на влагалището и нормалното състояние на пикочните пътища!

Ключови ползи от Мултипробиотик за жени 12 млрд. активни пробиотици:

 • оптималното възстановяване на деликатния баланс на нормалната микрофлора на влагалището и намаляване на риска от гъбични инфекции;
 • ограничаване растежа на патогеникато Gardnerella Vaginalis и Candida albicans, както и E.Coli
 • предотвратяване на често повтарящи се инфекции на пикочните пътища;
 • поддържане нормалното състояние на стомашно-чревния тракт и облекчаване на състояния като запек, подут корем, метеоризъм и др.

Едва ли има човек, който да не е чувал за полезното действие на пробиотиците върху стомашно-чревния тракт. Те предотвратяват развитието на гнилостни процеси в червата и насърчават растежа на полезни/приятелски бактерии, благодарение на което процесите на храносмилане рязко се подобряват.

Около 80% от имунните клетки са съсредоточени именно в чревната микрофлора. Така че възстановеното микробно равновесие в стомашно-чревния тракт рефлектира положително върху функциите на имунната система.

Но и това не е всичко. Според – неврогастроентерологията – науката, която изследва взаимодействията между гастроинтестиналния тракт и мозъка, балансът на стомашно-чревната флора е определящ за фунцкионирането на нервната система и мозъка. Нещо повече – в храносмилателната система е ситуиранаентеричната нервна система (т. нар. „втори мозък“), която сесъстои от хиляди неврони. В ентеричната нервна система се синтезират много невротрансмитери, включително и серотонина – хормонът на щастието.

Деликатното женско здраве също е до голяма степен зависимо от наличието на достатъчно „добри“ бактерии както в стомашно-чревния тракт, така и в микрофлората на влагалището. Днес знаем, че свръхрастежът на патогени в женския организъм е сред ключовите причинители на гъбични и бактериални инфекции. Ето защо профилактиката и лечението на тези заболявания все по-често включва допълнителен прием на специални пробиотични формули в защита напикочо-половата система на жените.

Съставки: (в 1 капсула) дневна доза

Всяка капсула съдъжа 12 млрд. актвини пробиотици от следните специално култивирани 10 пробиотични щама:

Общ брой бактериална култура 12 млрд. CFU† 24 млрд. CFU†

 • Lactovacillus casei (HA-108) 2.94 млрд. CFU† 5.88 млрд. CFU† (изолирани от човешка чревна микрофлора)
 • Lactobacillus acidophilus (HA-122) 2.4 млрд. CFU† 4.8 млрд. CFU† (изолирани от човешка чревна микрофлора)
 • Lactovacillus rhamnosus (HA-111) 2.4 млрд. CFU† 4.8 млрд. CFU† (изолирани от човешка чревна микрофлора)
 • Bifidobacterium longum 1.2 млрд. CFU† 2.4 млрд. CFU† subsp.longum (HA-135), (изолирани от човешка чревна микрофлора)
 • Lactobacillus plantarum (HA-119) 1.2 млрд. CFU† 2.4 млрд. CFU† (от растителен източник)
 • Lactobacillus fermentum (HA-179) 0.6 млрд. CFU† 1.2 млрд. CFU† (от млечни произход)
 • Streptococcus salivarius (HA-110) 0.6 млрд. CFU† 1.2 млрд. CFU† subsp. Thermophilus , (от млечни произход)
 • Bifidobacterium breve (HA-129) 0.36 млрд. CFU† 0.72 млрд. CFU† (изолирани от човешка чревна микрофлора)
 • Bifidobacterium bifidum (HA-132) 0.24 мрлд. CFU† 0.48 млрд. CFU†(изолирани от човешка чревна  микрофлора)
 • Lactobacillus reuteri (HA-188) 0.06 млрд. CFU† 0.12 млрд. CFU† (изолирани от човешка чревна микрофлора)
 • CranRich® 300 mg 600 mg Червена боровинка (плод) концентрат 36:1 /Vaccinium macrocarpon/
 • Инулин, растителна капсула (въглехидратна гума [целулоза], пречистена вода), растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант), фруктоолигозахариди (FOS), силициев двуокис, аскорбинова киселина.
 • CFU† – жизненоспособни бактерии.

Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти или подсладители, нишесте, пшеница, глутен, царевица, яйца, рибни, черупчести и морски продукти, сол, ядки или ГМО.

Подходящо за вегетарианци. Може да съдържа следи от мляко и соя.

Дозировка: Да се приема по 1 капсула 1-2 пъти дневно с храна. При прием на антибиотици приемайте 2-3 часа по-рано или по- късно.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на влагалищна микрофлора и ниво на Ph на вагиналната среда. Допринася за нормалното функциониране на пикочо-половия тракт.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Съхранение: След отваряне съхранявайте в хладилник. На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Производител: Natural Factors, Canada


Content
LivedaMed2000