Масло от босилек Botalife 20 мл.


19.24 лв.

Добави:

Масло от босилек /Ocimum basilicum/
Произведено по метода на парна дестилация.

 • Описание

Предлагаме Ви есенциални масла терапевтичен клас, подходящи както за външно приложение, така и за вътрешен прием!

Здравните ползи от босилековото масло включват неговата способност да облекчава пристъпи на повръщане, световъртеж, морска болест, запек, проблеми на дихателната система и диабет. Маслото от босилек също е добър източник на витамин А, и минералите Mg, K, Fe, Ca.

Листата и семената на босилека са важните медицински компоненти на тази билка, която редовно се използва в кухните по целия свят. Босилеко-вото есенциално масло е популярно в Европа, Централна Азия, Индия и Югоизточна Азия. Маслото е използвано интензивно за кулинарни цели в Средиземноморието и все още е активна съставка на много италиански рецепти. Босилекът е използван от древността при диария, кашлица, мукозни отлагания, запек, лошо храносмилане и някои кожни заболявания. Терапевтичните съединения в босилека като евгенол, линолол, метил-клавикол определят основните здравни ползи на маслото от босилек.

Здравните ползи от маслото от босилек включват:

 • Антибактериално и противогъбично действие: Маслото има много добра антимикробна активност срещу широк спектър от хранителни бак-терии, дрожди и плесени. Чрез научни изследвания е доказано, че маслото има инхибиращи свойства срещу бактериалните щамове листерия и салмонела.
 • Добро храносмилане: Маслото е отличен храносмилателен тоник. Използва се срещу запек, стомашни спазми и газове. Веднага облекчава от газове в стомаха и червата. Действа срещу колики и стомашни болки.
 • Респираторни заболявания: Босилековото масло е ефективно при облекчаване от симптоми на простуда, грип, треска. Поради антиспазматичните си свойства често се прилага срещу давеща кашлица.
 • Дихателни проблеми: Наред с функцията си за облекчаване на кашлица, маслото се прилага при третиране на астма, бронхит и синусни инфекции.
 • Инфекции: Поради антибактериалните си свойства босилековото масло е подходящо за третиране на много инфекции като порязвания, рани, кожни инфекции, инфекции на пикочния мехур. Добро е и срещи вирусни инфекции и грип.
 • Стресови ситуации: Това масло има освежаващ ефект при мирисане и консумиране, така че се прилага при третиране на нервно напрежение, умора, меланхолия, мигрена, депресия. Поради успокояващото си действие то е важен елемент на ароматотерапията.
 • Кръвообращение: Подобрява циркулацията на кръвта, повишава и оптимизира метаболитните функции на тялото.
  Облекчаване на болка: Босилековото масло е аналгетик и облекчава болки. Често се използва при третиране на артрит, рани, травми, изгаряния, оттоци, следоперационно възстановяване и главоболие.
 • Средство за превенция от ушни инфекции: втрийте равни части мас-ло от босилек и тамян, разредени с кокосово масло зад ушите, за да спад-не отока от ушната инфекция и да подобрите слуха.
 • Уринарен тракт: поради антибактериалното, антимикробното и детоксикиращо действие на маслото, то подпомага справянето с инфекции на пикочните пътища и действа диуретично.
 • Зрение: Действа офталмично и отстранява кръвоизливи в очите.
 • Повръщане и световъртеж: Маслото може да се използва за предотвратяване на повръщане, световъртеж и други подобни случаи.
 • Козметични приложения: Босилековото масло се разтрива и масажира в кожата. То повишава качествата на кожата и косата. Използва се за тре-тиране на акне и други кожни инфекции.
 • Сърбеж от ухапване на пчели и насекоми: В Азия маслото е било из-ползвано като противоотрова срещу ухапване от змии и насекоми.

Съхранение: На тъмно и хладно място, недостъпно за деца. След отваряне да се консумира в рамките на 3 месеца.

Опаковка: Стъклено шише, 20 мл.

Масло от босилек – начин на употреба:
Вътрешно за възрастни: от 3 до 5 капки дневно в 1 к. л. мед, разтворени в чаша топла вода.

Външно: инхалации, компреси, масажи, вани, сауна, парна баня, арома лампа.

Внимание! Продуктът не е лекарствено средство. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се употребява вътрешно от бременни, кърмачки, малки деца и епилептици!!!

При съвместен прием с лекарствени продукти да се потърси консул-тация с фармацевт.

*Посочените действия, начини на приложение и дозировки, цитирани в статиите на Botalife, както и в листовките, приложени към всеки продукт се отнасят единствено за продуктите с марка Botalife, за които Botalife гарантира за концентрацията, чистотата, качеството и произхода на маслата.


Content
LivedaMed2000