БИЛКОВА КОМБИНАЦИЯ ИМУНОСЕНТИНЕЛ 50 мл.


15.00 лв.

Добави:

Билкова комбинация от Биологично-активни съставки от полифенолен комплекс, включващ флавоноиди и танини.

  • Описание

Билкова комбинация за добър имунитет Immunosentinel 50 ml.

  • Подпомага функцията на имунната система;
  • Подкрепя естествената физиологична защита на организма;
  • Оказва благоприятен ефект върху общото състояние

Предлаганият състав представлява комбинация от билкови екстракти, която съдържа широка гама от биологично активни вещества (БАВ) и микроелементи, определяща неговата активност. Главно място заема комплекса от флавоноиди, танини и сапонини.Това са съединения, които проявяват противовъзпалителен, антиоксидантен и антивирусен специфични ефекти. Също така, имат силно биологично въздействие върху имунната система и нейното оптимално модулиране. Immunosentinel® - Билкова комбинация за добър имунитет е фитокомплекс, който стимулира фагоцитозата и клетъчния имунитет. Има изразен антибактериален ефект и противогъбична активност. Друга важна функция на тинктурата е намаляването на концентрацията на пикочна киселина, тъй като има диуретично действие, а заедно с флавоноидите, нормализират създаването и в кръвта. Проявява и повърхностно-активни свойства, спрямо физиологичната течност на организма и спомагат за елиминирането на лепкавия секрет от горните и долни дихателни пътища. Тези процеси са свързани с фиксирането на вирусите върху клетъчната мембрана.

Уникален състав от Биологично-активни вещества:

  • ФЛАВОНОИДИ

Това са съединения, които проявяват противовъзпалителен, съдотоничен, антиоксидантен и други специфични ефекти. Оказват влияние върху метаболизма на азотния монооксид (NO). Биохимичните проучвания „ in vitro”, доказват инхибиращия (поддтискащ) ефект спрямо ензима липоксигеназа, като намалява продуцирането на
левкотриена В4 (LTB4), който е проинфламационен фактор. Наред с това, специфичното взаимодействие на полифенолния комплекс с някои цитокини, които са с изразен проинфламационен ефект (особено важно при вирусни инфекции), а също така и с интерферона и интерлевкините (TL1 - 17) е важен аспект на биологичното действие, свързан с имунната система и нейното оптимално модулиране.

Като се подтиска експресията на цитокина TNF – α в моноцитите се намаляват в значителна степен възпалителните процеси. Фитокомплексът съдържа двата типа енантиомери (L-и D+), биологично активните вещества. Значението на тази изомерна смес е, че определя специфични биологични свойства на различните енантиомери и свързването им с определени херални рецептори на макромолекулите, водещо до конформационни промени. Частично йонизираните полифеноли в кръвната плазма при pH 7.34, ги прави особено ефективни при хиперамонемия (повишени нива на амоняк и урея в кръвта). Клинични изпитвания на болни на хемодиализа, потвърждават тези ефекти, както и нормализиране на нивата на феритин в кръвта, който механизъм още не е ясен и добре проучен.

  • ТАНИНИ

Стимулират фагоцитозата и клетъчния имунитет. Имат изразен антибактериален ефект, дължащ се на способността им да образуват водородни връзки с молекулите на клетъчните мембрани на микроорганизмите. Образуват също така и комплекси с полизахаридите на клетъчните мембрани на микроорганизмите. Притежават противовирусни свойства и фунгицидна активност. Съдържанието на елаготанини, придава допълнителни предимства, свързани с биосинтеза на уролитини – това са биологично активни вещества с разнообразни ефекти.

  • ТРИТЕРПЕНОВИ САПОНИНИ

Намаляват концентрацията на пикочна киселина, тъй като имат диуретично действие, а заедно с флавоноидите, които блокират ксантиноксидазата, нормализират създаването и в кръвта. Тези вещества проявяват повърхностно-активни свойства, спрямо физиологичната течност на организма и спомагат за елиминирането на лепкавия секрет от горните и долни дихателни пътища. Наред с това, тритерпеновите сапонини променят диелектричната проницаемост на физиологичните течности и по този начин изменят конформацията на гликопротеините, както и върху останалите имунохимични реакции. Тези процеси са свързани с фиксирането на вирусите върху клетъчната мембрана.

Състав: Водно-спиртен екстракт за 2,5 ml (45 капки) - максимален дневен прием: Маточина - лист - 14%; Жълт кантарион - стрък - 14%; Къпина - лист - 14%; Невен - цвят - 14%; Лайка - цвят - 14%; Коприва - корен - 10%; Камшик - стрък - 10%; Горска ягода - лист - 10%

Препоръчителна дневна доза:
За деца под 12 год.: 2 - 3 пъти дневно по една капка за всяка година от възрастта на детето. За възрастни и деца над 12 год.: 2 - 3 пъти дневно по 15 капки.

Указание за употреба:
• Перорално приложение.
• Разклатете преди употреба.
• Да се приема 2 часа преди или след хранене.
• За оптимален ефект - да се приема минимум 3 месеца.

Противопоказания:
При съответна алергия.
Да не се превишава препоръчителната доза. Продуктът да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Съхранение: На сухо и защитено от пряка слънчева светлина място.
Да се пази от достъп на деца!


Content
LivedaMed2000