Тибетски пеещи купи

Лечение с Вибрация чрез Тибетски пеещи купи

Нада Брахма: целият свят е звук

Съвременната наука потвърждава старата индийска поговорка, че всичко в света, включително най-плътната материя, създава вибрации. Човешкото тяло се състои основно от вода и е отличен вибрационен водач. Когато хвърлите камък във водата, формират се вълни, които са равномерно разпределени не само на повърхността, но и под водата. Външните вибрации, като светлина, електромагнитно излъчване или звук, предизвикват разнообразни реакции в тялото ни, не само чрез усещане за слух, но и чрез клетъчен резонанс. Телата ни реагират бързо на всякакви колебания в нашата околност, включително звуци. Звукът и вибрациите на пеещите купи имат успокояващ и хармонизиращ ефект.

В сегашния западен свят ние сме заобиколени от източници на вибрации, които са опасни за здравето ни. Това са транспортни средства, линии за високо напрежение, мрежи на мобилни оператори, флуоресцентни лампи ... Всички нарушават баланса на организма и изчерпват не само тялото, но и ума.

Пеещите купи (известни също като тибетски пеещи купи, ринг гонг, хималайски купи) са вид камбана, специално класифицирана като стояща камбана. Вместо да висят обърнати или прикрепени към дръжка, пеещите купи седят с отпусната долна повърхност и ръбът на пеещите купи вибрира, за да произведе звук, характеризиращ се с основна честота (първа хармоника) и обикновено два звукови хармонични нюанса (втора и трета хармоника) .

Тибетските пеещи купи се използват в цял свят за медитация, музика, релаксация и лично благосъстояние. 

Днес те се произвеждат в Непал, Индия, Япония, Китай и Корея.

Тибетските пеещи купи се използват чрез удряне на ръба на купата с подплатено чукче. Те могат да бъдат използвани и чрез триенето на дървен, пластмасов или кожен чук, около ръба на купата, за да се подчертаят хармоничните нюанси и непрекъснатият „пеещ“ звук.


Магията на медитацията

Звукът на тибетските пеещи купи е богат на аликвотни тонове и успешно се противопоставят на този опустошителен ефект. Те са толкова чисти и хармонични, че могат да възстановят реда дори в средата на хаоса на негативните вибрации. Просто седнете или легнете, отпуснете се и се отворете за тези звуци. Всичко останало става от само себе си.

Приложение на тибетски пеещи купи

Те се използват като средство за медитация, но също така почистват и хармонизират пространството, те могат да се използват за пречистване на вода, храна, лекарства и за лечебни свойства. Това е уникално средство за духовни практики, които ни предават хармония, доброта и мир и които дори в неопитни ръце няма да навредят на никого.

Резонатори за песни

Тибетските пеещи купи са сами по себе си вид звънец, резонатор, който удължава звуковите и енергийните вълни и зарежда околното пространство. Най-важното е, че те са ръчно изработени така, че техният "глас" да има своята индивидуалност, да е в съответствие с вашите вътрешни настройки и да е настроен към вашата аура.

Тибетските пеещи купи създават вибрации и произвеждат музика от божествени звуци. Те пречистват и успокояват душата, запълват я с хармония, подготвят медитационните практики и превръщат отрицателната енергия в положителна.

Бъдете здрави! Здравето се определя като съвкупност от физическо, психическо и социално равновесие! Погрижете се за себе си и близките с оригинална Тибетска пееща купа!


Content
LivedaMed2000