Шунгит

Шунгитът - най-целебният камък на Земята

Шунгитът е най-старата скала на планетата, над 2 милиарда години. Намира се само в Русия, област Карелия /близо до Финландия/. Както се оказа не толкова отдавна (през 90-те години на миналия век), минералът шунгит съдържа фулерени. Това откритие принадлежи на група американско-британски учени, които през 1985 г. получават Нобеловата награда за химия. Техните имена са Робърт Кърл, Харолд Крото и Ричард Малък. Много водещи световни научни центрове в хода на собствените си изследвания потвърдиха връзката на уникалните лечебни свойства на минерала шунгит с присъствието на фулерени в неговия състав.

Фулерени: живи частици

Фулерените не са терапевтично лекарство в традиционния мисъл на тази фраза. Фулерените са универсално лекарство на широка основа, което не атакува конкретно заболяване и не действа локално, а засяга цялата система на живия организъм веднага на клетъчно ниво. По естество ефекта на фулерените, съдържащи се в шунгита, наподобява имуномодулаторите и адаптогените с широк спектър на действие.

Лечебните свойства на фулерените: малко наука

Всяка клетка на човешкото тяло задължително съдържа антиоксиданти - вещества, които пречат на тялото да се „окисли“. Всъщност процесът на стареене на човек е процес на „окисляване“ на клетките на тялото му. Всеки път, вдишвайки следващата порция въздух, ние остаряваме. Наличието в клетките на тялото на достатъчно количество антиоксиданти предотвратява преждевременното стареене на клетките и ни позволява да останем млади и здрави по-дълго.

От своя страна липсата на антиоксиданти в клетките неизбежно ще доведе до преждевременна старост, ранна инвалидност и периодични неизправности във функционирането на най-важните вътрешни органи и системи на човешкото тяло.

Най-мощните антиоксиданти, известни на науката днес, са фулерените, които се съдържат в минерала шунгит и водата, която е почистена с шунгит. Оказва се, че шунгитът е в състояние да забави старостта! Фулерените имат още едно изключително ценно биологично свойство - те са отличен антитоксин. И тук трябва да се добави, че списъкът с отрови и токсини, неутрализирани от фулерени, е огромен. 

В допълнение към горното трябва да се отбележи, че фулерените засилват активността на ензимите, повишават устойчивостта на клетките към неблагоприятни влияния на околната среда, стабилизират метаболизма и подобряват свойствата на телесните тъкани, свързани с тяхната регенерация.

Фулерените влияят благоприятно на устойчивостта на организма към стрес, нормализират работата на нервната система. Фулерените имат изразен противовъзпалителен и антихистаминен ефект. Благодарение на това фулерените облекчават болката и огромен брой алергии, значително подобряват имунитета и създават благоприятен фон за лечение на много заболявания, включително онкологични.

Да обобщим, шунгитът притежава въглероден строеж /не силициев като земните камъни/ и то със сферични йони, които наричат фулерени. Фулерените придават на камъка бактерицидни и лечебни свойства. Молекулата на шунгита се върти постоянно и излъчва енергия, която човек използва да се самолекува.

Химически състав: 

  • Въглерод - от 20 до 95%
  • Силиций - от 5 до 60% 
  • Алуминий - до 4%
  • Желязо - 3,5%
  • Магнезий - до 3,5%
  • Калий - до 1,5%
  • Сяра - до 1,2%
  • Калций - до 0,58%
  • Фосфор - до 0,34% 

Бижу от шунгит – възстановява аурата
Шунгитът се нарича «Царя на кристалите». Опитите показват, че е достатъчно около 15 дни да се поноси бижу от шунгит, да се постави камък или пирамида, пластина за телефон или да се пие шунгитена вода и се нормализира работата на много системи в организма. Бързо възстановява зоните с нарушения в биополето на човек и осигурява защита от стрес, външни въздействия, електромагнитни излъчвания и др.

Пластина от шунгит компенсира вредното въздействие на мобилните телефони.
Невероятната руда убива и поглъща всичко вредно за хората и живите същества, а всичко полезно концентрира и възстановява.

Пирамида предпазва от сърдечно-съдови, онкологични заболявания, радиация и електромагнитен смог.
Доказано е, че шунгитова пирамида, миниатюрен модел на Хеопсовата пирамида, неутрализира болестотворните зони и има благотворно въздействие върху здравето на хората. Пирамида от шунгит може да се използва и за активиране на вода, която придобива мощни лечебни и козметични свойства.

Лечебна шунгитова вода
Шунгитовата вода лекува болести на храносмилателните органи, костно-мускулната система, нервната система, пикочно-половата система и болести на кръвообръщението. Тя премахва вредните бактерии, действа оздравително и подмладяващо върху организма.

Бъдете здрави!


КУБ ОТ ШУНГИТ 5 см.

КУБ ОТ ШУНГИТ 5 см.


50.00 лв.  42.00 лв.
Save: 16% off
Content
LivedaMed2000