100% Есенциални масла Botalife

Етеричните масла - мощна подкрепа от Природата!

Етеричните масла се получават от растения – цветя, листа, корени, кора по метода на парна дестилация, студено пресоване или екстракция с въглероден двуокис. Някои компании продават растителни екстракти, които неправилно наричат етерични масла. За да бъде етеричното масло истинско, екстрактът трябва да се получи без използване на химически разтворители, които влошават качеството му. Именно за това ви препоръчваме маслата на фирма Боталайф, която произвежда качествени продукти без химически примеси! 

Eтеричните масла се наричат още есенциални, защото тези естествени течности се извличат от самата същност на растението. Quinta essentia буквално може да бъде преведено като „петата същност“. Това е най-висшият елемент, смята се, че когато quinta essentia се съчетае със земя, въздух, огън и вода, се завършва целостта на битието. Квинтесценцията е жизнената сила, духът на съществото или растението. Етеричните масла са същността на растението и тази същност е съставена от полезни съединения, които могат да поддържат човешкото здраве по много начини.

Рискове

Когато се изпробва нов продукт, е важно да се запомни, че тялото на всеки човек е различно и съответно реакцията към него е индивидуална. Друг факт, който е хубаво да се знае е, че “естествено” не е синоним на “безопасно”. Етеричните масла са силно концентрирани съединения. Независимо от това дали се вдишват, дали се нанасят върху кожата, или се консумират, използването на толкова концентрирани етерични масла означава, че всяка чувствителност или алергия към растението – източник, което ги предизвиква, ще бъде засилена. Силните аромати могат да доведат до респираторни реакции при хора с астма или подобни здравословни състояния, а прилагането на маслото директно върху кожата също е възможно да предизвика нежелателен ефект.

Освен това някои растения имат естествени терапевтични качества, които могат да си взаимодействат с предписани медикаменти и да изострят медицинското състояние. За да бъдете сигурни, че това няма да се случи, винаги трябва да се започва постепенно, когато се използва ново етерично масло и за правилната му употреба да следи терапевт. Препоръчва се етеричното масло да се разрежда с базов носител – кокосово масло, масло от жожоба, от семки на нар, зехтин, преди да се прилага върху кожата. Също така би трябвало да се съгласува употребата му с лекуващия лекар, ако се приемат медикаменти или при наличие на алергии. Някои етерични масла трябва да се избягват по време на бременност. Винаги е добра идея да се изследват предварително специфичните рискове, свързани с етеричното масло, което обмисляте да използвате.

Интелигентност

Растенията, макар и да не са съзнателни, имат определен вид интелигентност. Те са много повече от корени, стъбла и листа. Имат сложна система за комуникация както във всяко отделно растение, така и с околната среда. Това общуване се осъществява чрез химически посланици. Те притежават уникални вкусове, аромати и цветове, за да предпазят растението от хищници; имат сладки миризми, за да привличат опрашители; обвивки, чиято цел е да поддържат бактериите и гъбичките надалеч. Някои растения дори освобождават химикали, които възпрепятстват конкурентни видове да растат на тяхната територията. Това е причината етеричните масла да служат и на човека. Тези масла се състоят от много малки молекули, които могат директно да проникват в клетките. Ние улавяме терапевтичните свойства на растенията и ги използваме, за да поддържаме собствените си тела.

Например повечето цветя отделят аромати, които са привлекателни за пчелите. По същия начин през цялата история на човечеството жените използват флорални масла като роза, жасмин и лавандула, за да привлекат мъжете.
Растения като риган и мащерка в природата естествено отблъскват „неприятелски“ бактерии, вируси и паразити, като по този начин защитават себе си. Когато използваме маслата на тези растения, те могат по същия начин да бъдат от полза за нашите тела.

Когато използваме маслата правилно, ние извличаме защитните и лечебни сили на растението. За това моля консултирайте се, преди да започнете употребата на което и да е масло, особено за децата! Ще се радваме да ви бъдем полезни!

Рецепта с антибактериално и противовирусно действие: 

Със ставането сутрин изпийте 1 чаша гореща вода, след това приемете 1 ч. л масло от черен кимион /и за възрастни, и за деца/, 1 саше от Ацерола или 500-1000 мг. витамин С. Вечер, преди хранене отново приемайте 1 ч. л масло от черен кимион /на детето давайте вечер 1 ч. л детска паста/.

Отделно 3 пъти в седмицата приемайте следната комбинация вечер, в чаша топла вода:

 • 1 капка масло от риган
 • 1 капка масло от босилек
 • 1 капка масло от лаврови листа
 • 1 капка масло от лимон
 • 1 капка масло от джинджифил
 • 1 капка масло от черен пипер и
 • 1 капка масло от куркума

Същото давайте и на дете, ако е над 6 години. Вечер спете на аромалампа с 3 капки масло от чаено дърво, 1 капка масло от немска лайка, 1 капка масло от лимонена трева, 3 капки масло от лавандула.

Рецепта за дезинфектанта за ръце:

 • 100 мл спирт 70% / или водка ако нямате спирт
 • 10 капки масло от чаено дърво
 • 10 капки масло от лимонова трева
 • 5 капки масло от риган
 • Бутилка спрей

Рецептите са на Мила Георгиева, управител на Боталайф /Турция/ за България. 

Бъдете здрави!Промоции  [още]

24.90 лв.  19.90 лв.
Save: 20% off
120.00 лв.  79.20 лв.
Save: 34% off
660.00 лв.  580.00 лв.
Save: 12% off
8'990.00 лв.  7'590.00 лв.
Save: 16% off
50.00 лв.  42.00 лв.
Save: 16% off
Content
LivedaMed2000