ЗНАЧЕНИЕ НА КРИСТАЛИТЕ И МЕТАЛИТЕКРИСТАЛИ

АВАНТЮРИН
Авантюринът се смята за щастлив талисман, който се носи за съхраняване на радостното настроение. Той помага за бодростта на духа и яснотата на ума. Увеличава оптимизма и увереността в собствените сили. Някога са го наричали „камък на любовта”, защото се е смятало, че има способността да предизвиква взаимна симпатия и да засилва чувствата и емоциите. Стимулира емоционалното възстановяване и дава възможност да живеещ със сърцето. Авантюринът способства за развиване на творческите способности.
Уравновесява кръвното налягане и стимулира метаболизма,понижава холестерола, има противовъзпалителен ефект, намалява кожни обриви и алергии и мигренозно главоболие.
Син авантюрин -силен ментален лечител.
Зелен авантюрин – успокоява и лекува сърцето, защитава го. Връща контрола над нещата.

АКВАМАРИН
Камък на куража. Успокояващите му енергии редуцират стреса и носят покой. Противодейства на силите на мрака и осигурява покровителство на силите на светлината.
Има афинитет към чувсвителните хора. Преодолява склонността да съдиш, подкрепя прекалено ангажираните хора. Помага за изграждането на честна, упорита и динамична личност и може да разбие старите саморазрушителни програми.
Аквамаринът успокоява ума, изостря интелекта и премахва объркването. Полезен е за разбиране на дълбоки емоционални състояния и обяснява как се чувствате. Изостря интуицията и проницателността. Защитава аурата и подрежда чакрите, като прочиства гърлената чакра и носи съобщения от по-висше равнище.
АМЕТИСТ
Аметистът е изключително мощен и защитен камък с висока духовна вибрация. Предпазва от психическа атака, преобразувайки енергията в любов. Усилва висшите състояния на съзнанието и медитацията. Изключително благотворен за ума – успокоява или стимулира според нуждата. Помага при безсъние, усилва паметта и подобрява мотивацията.
Аметистът балансира върховете и спадовете, улеснява емоционалното фокусиране, разсейва гнева, яростта, страха и безпокойството. Облекчава мъката и тъгата, помага за преодоляване на загуба.
Отваря интуицията и увеличава психичните дарби.
Аметистът облекчава физическа, емоционална и физиологична болка и стрес. Намалява главоболието и напрежението. Прочиства аурата, преобразува негативната енергия, стимулира гърлената, коронната чакра и третото око.

АМАЗОНИТ
Амазонитът притежава силно филтриращо действие. На физическо равнище блокира геопатогенния стрес, абсорбира лъченията на микровълнофи фурни, клетъчни телефони и всякакви електромагнитни замърсявания. На ментално равнище филтрира преминаващата през мозъка информация и я комбинира с интуицията.
Той е силно облекчаващ камък.Успокоява мозъка и нервната система. Балансира ин и ян енергиите. На емоционално равнище облекчава емоционалните травми, премахва притеснението и страха.

АХАТ
Ахатът е заземяващ камък, водещ до емоционално, физическо и интелектуално равновесие.Хармонизира ин и ян енергията. Облекчаващ, успокояващ. Помага за възприемане на собствената личност, изгражда самоувереност. Дава сили да се каже истината. В емоционално отношение преодолява нагативизъм и горчивина, лекува гняв, насърчава любовта и желанието за ново начало. В духовен план издига съзнанието и води до духовен растеж.

АХАТ СИНЯ ДАНТЕЛА
Меката енергия на синята дантела е охлаждаща и успокояваща и носи покой за ума. Особено ефективен е за активиране и лекуване на гърлена чакра, позволявайки свободно изразяване на мисли и чувства. Това е адин от най-силните предпазващи и подкрепящи камъни.

ГРАНАТ
Камък на лщбовта, способен да възбужда любовни страсти. Подходящ за девойки и неомъжени жени. Прогонва тъгата и носи радост. Възбужда сексуалността, стимулира волята, способства за развитие на чувството за собствено достйнство. Защитава бременните жени и благоприятсва благополучието на рода. Символ на верността, вярата, предаността и силата.
Силен енергезиращ и регенериращ камък. Прочиства и презарежда с енергия чакрите.
Психологически гранатът изостря възприятията по отношение на себе си и другите хора. Премахва поведенчески модели и нагласи, които вече са безполезни или пречещи. В емоционално отношение премахва забраните и табутата, отваря сърцето и създава самоувереност.

ЧЕРВЕН ГРАНАТ
Представлява любовта. Настроен към сърдечната енергия, той съживява чувствата и усилва сексуалността. Контролира гнева, особено насочения към нас самите.

ОРАНЖЕВ ГРАНАТ
Носи смелост, увереност, воля, умствена яснота, творчество и лична сила. Укрепва сърцето. Увеличава рационалността. Носи успех в бизнеса. Антидепресант.

ЖАДЕИТ
Символ на чистота и ведрина. Свързан със сърдечна чакра и засилва любовта. Предпазващ камък, защитава носещия го и носи хармония. Привлича добрия късмет и приятелството. Освобождава от негативни мисли, стимулира идеите и прави задачите да изглеждат по-лесни за изпълнение. Камък на сънищата, поставен на челото носи сънища, пълни с прозрения. Дава кураж да покажете истинската си същност. Помага да се самоосъзнаете като духовно същество и показва скритото знание.

ИЗУМРУД (СМАРАГД)
Камък на мъдростта, хладнокръвието и надеждата, на вдъхновението и безкрайното спокойствие. Човек, който го носи е защитен от зли влияния и застрахован от нещастия, предпазва от омагьосване.
Изумрудът привлича богатството.
Известен като камък на успешната любов, той носи семейно щастие, засилва безусловната любов и съдружието, допринася за приятелството. Пази равновесието между партньорите. Промяната в цвета му се смята като знак за нелоялност. Отваря сърдечна чакра и има успокояващ ефект върху емоциите. Осигурява физическо, ментално и емоционално равновесие.

ИОЛИТ
Активира третото око и способства визуализацията и интуитивните прозрения. Зарежда аурата и внася хармония между нея и ефирните тела. Подтиква за изразяване на на истинската ни същност, свободни от очакванията на обкръжението ни. Помага за осъзнаване и отстраняване на причините за пристрастяванията ни. Пречиства мислите. Освобождава от разногласия във връзките. Помага в трудни ситуации за взимане на правилното решение. Носи чувство на защита, спокойствие и комфорт.
Облекчава пристъпите на мигрена, подпомага детоксикацията и регенерацията на черния дроб, намалява мастните депа в тялото.

КАРНЕОЛ
Свързва със земята и държи в реалността. Той е стабилизиращ камък с висок енергиен заряд и е отличен за възстановяване на жизнеността и мотивира за успех във бизнеса и други сфери, а също така стимулира креативността. Карнеолът е полезен за преодоляване на обиди от всякакъв характер, вдъхва вяра в себе си и своите възприятия, подобрява аналитичните способности и изчиства възприятията. Той притежава способността да пречиства другите камъни.

КВАРЦ
Най-силното средство за усилване на лечебното и енергийно въздействие на планетата. Той абсорбира, съхранява, излъчва и регулира енергия като я довежда до най-доброто й състояние.
Съдържайки всеки възможен цвят, планинският кристал (прозрачният кварц) работи на всички нива на битието. Засилва психичните способности и ви насочва към духовната цел.
Кварцът е майстор-лечител и може да се използва за лечение на всякакви заболявания. Стимулира имунната система и носи равновесие на тялото.

СИН КВАРЦ
Спомага за збложаване с другите и смекчава страха. Успокоява мозъка и дава възможност за разбиране на вашата духовна природа. Пречиства кръвния поток и укрепва имунната система.

КВАРЦ ФАНТОМ
(Доста малък бял или цветен кристал-призрак, включен в основния прозрачен кварцов кристал)
Стимулира възстановяването на планетата и активира лечебните способности на индивида. Осъществява връзката с духовните нива. Улеснява достъпа до Акашовите записи.

МЛЕЧЕН КВАРЦ
Дeйcтвa ycпoĸoявaщo нa cвoя coбcтвeниĸ, тoвa гo пpaви и изĸлючитeлнo пoдxoдящ зa мeдитaция. Hocи ĸъcмeт, yвepeнocт и възмoжнocти. Πoмaгa зa концентрацията и яснотата на ума, пo-дoбpo зaпaмeтявaнe, oтгoвopнocт и ĸpeaтивнocт. Също така подпомага функцията на епифизната и хипофизната жлези.
Млечният кварц най-често се свързва с арахангел Рафаел.

РОЗОВ КВАРЦ
Камък на безусловната любов и безграничното спокойствие. Най-важният кристал за сърцето и сърдечната чакра,който показва истинската същност на любовта. Пречиства и отваря сърцето на всички нива, носи дълбоко вътрешно изцеление и любов към себе си.
В емоционално отношение е най-доброто лечебно средство – облекчава болката и лекува загубата.

РУТИЛОВ КВАРЦ
Притежава идеалното количество космическа светлина и освтява душата, благоприятства духовното израстване. Пречиства и зарежда с енергия аурата. Подпомага астралното пътуване, улеснява контакта с най-висшето духовно познание. Извлича негативната енергия и създава щит срещу психически атаки.

ОПУШЕН КВАРЦ
Един от най-ефикасните заземяващи камъни. Защитен камък, който има силна връзка със земята и е мощно средство за борба със стреса. Помага за решаването на проблеми с лекота и засилва решителността. Премахва страха, депресията и внася емоционално спокойствие.

СНЕЖЕН КВАРЦ
Подкрепя ученето на уроците и помага да се освободите от заливащите ви отговорности и ограничения. Това е идеалният камък за хора, които се чувстват използвани (докато всъщност сами създават предпоставки за това, тъй като изпитват потребност да са необходими за някого). Той може да преодолее склонността към мъченичество и самопожертвуване.

ТУРМАЛИНОВ КВАРЦ
Ефективен заземяващ камък, който засилва енергийното поле и защитава от агресията и пагубното въздействие на околната среда. Хармонизира полярностите, превръща негативните чувства и мисли в позитивни. Помага за разрешаване на проблеми.

КЕХЛИБАР
Кехлибарът балансира емоциите, изчиства ума и освобождава тялото от отрицателната енергия. Това е от полза за облекчаване на стреса, преборване на фобии и страхове, за справяне с депресията. Той подпомага изчистването на стари емоциинални травми и създава по-положителен възглед за живота.
Oт дълбока древност кexлибapът ce изпoлзвa зa лeĸyвaнe нa физичecĸoтo тялo. Той помага за cтимyлиpaнe нa щитовидната жлеза и мeтaбoлизмa, при лeчeниe нa ĸoжни зaбoлявaния, пpичинeни oт мeтaбoличeн диcбaлaнc, а също така при главоболие, болки в шията и гърлото, артрит и ревматизъм. Зapaди тoплинaтa мy ce изпoлзвa пpи лeчeниeтo нa acтми и aлepгични диxaтeлни пpoблeми. Hoceнeтo нa ĸexлибap в ĸoлиe e нaй-eфeĸтивнo зa тeзи бoлecти.
Kexлибapът нocи oтpицaтeлeн eлeĸтpичecĸи зapяд. Toй нocи eнepгия, ĸoятo e eднoвpeмeннo ycпoĸoявaщa и зapeждaщa. Πoмaгa зa yвeличaвaнe нa интeлeĸтyaлнитe cпocoбнocти, тpyпaнeтo нa мъдpocт и креативността. Πpeмaxвa нeгaтивнaтa eнepгия и физичecĸaтa бoлĸa.

КОРАЛ
Tъй ĸaтo ĸopaлoвият ĸaмъĸ e c opгaничeн пpoизxoд тoй мoжe дa ce изпoлзвa, зa дa ce cвъpжeтe c пpиpoдaтa и paзнooбpaзиeтo oт нeйни чyдeca.
Чepвeният ĸopaл cпopeд индиaнцитe Рuеblо e eдин oт чeтиpитe eлeмeнтa. Cпopeд Норі и Zunі пътя нa живoтa ce cимвoлизиpa oт чeтиpитe eлeмeнтa: ĸopaли, чepeн ĸexлибap, aбaлoн и тюpĸoaз.
Kopaлa ycпoĸoявa eмoциитe и нocи вътpeшeн миp. Зacилвa интyициятa, въoбpaжeниeтo и визyaлизaциятa. Kopaлa пoмaгa зa paзбиpaнeтo и изпoлзвaнeтo нa миcтиĸaтa. Moжe дa ви пoмoгнe в ĸoмyниĸaциятa c дpeвнитe cвeтoвe и ycвoявaнeтo нa знaниятa oт тяx.
Kopaлa cимвoлизиpa живoт и eнepгиятa нa ĸpъвтa в мнoгo ĸyлтypи. Tъмнo чepвeния ĸopaл cтимyлиpa ĸpъвooбpъщeниeтo. Poзoвитe ĸopaли възcтaнoвявaт xapмoниятa в cъpцeтo.
Чepвeнитe и бeлитe ĸopaли oтдaвнa ce cмятaт зa пoлeзни в лeчeниeтo нa пcиxични зaбoлявaния и aнeмии. Уĸpeпвaт ĸpъвoнocнaтa cиcтeмa и ĸocтитe нa тялoтo. Moжe дa ce изпoлзвa и зa cтимyлиpaнe peгeнepaциятa нa тъĸaнитe. Kopaли ce изпoлзвaт дocтa чecтo в мaгиитe днec. Oбиĸнoвeнo ce изпoлзвaт ĸaтo зaщитни aмyлeти. Зaщитaвaт oт зли oчи, дeмoни и дpyги злини. Имa cили дa пpeдoтвpaтявa aĸтoвe нa нacилиe, ĸpaжби, дeйcтвиe нa oтpoвa и cтepилитeт.
Енергия: Възприемчива
Елемент: Вода, Акаша
Божества: Изида, Венера, Великата майка
Сили: Изцеление, мир, мъдрост, селско стопанство

ЧЕРВЕН КОРАЛ
Червеният корал поглъща негативизъм, подкрепя приятелства и групи / общности. Твърди се, че предизвиква страст, ентусиазъм и оптимизъм в носещия и насърчава романтичната любов. символ е на щастие и радост. Улеснява вярващите за разбиране и осъзнаване на мистиката, помага при лечение на анемии, укрепва кръвоносната система и костите, при проблеми с пикочния мехур и бъбреците, като стимулира регенерацията на тъканите.

КОТЕШКО ОКО
Котешкото око притежава магически свойства. То е заземяващ камък, но стимулира интуицията, прогонва негативната енергия от аурата и дава защита. Носи доверие, щастие, ведрост, късмет. Лекува неразположение и подобрява нощното зрение. Облекчава болки в главата и лицето.

ЛАЗУРИТ
Отваря третото око и балансира гърлената чакра. Увеличава психичните способности, стимулира личната и духовна сила. Бързо освобождава от стреса и носи дълбоко чувство на покой.
Предпазващ камък, който осъществява контакта с духовните наставници.Разпознава психичната атака, блокира я и я връща към нейния източник. Учи на силата на изречената дума и може да премахне клетвите или дисбаланса причинен от неизречените в миналото думи.
Хармонизира физическото, емоционалното, менталното и духовното ниво.
Заздравява любовните и приятелските връзки, помага за изразяване на чувствата и емоциите.
В емоционално отношение е свързан с любовта и страстта, желанието и сладострастието. Освобождава задръжките.

ЛУНЕН КАМЪК
Кристалът на новото начало. Засилва интуицията, психичните и ясновидски способности. Изпълнен е с женска (ин) енергия и е идеално противодействащо средство за силно агресивни хора и мъже тип „изключителен мачо”. Изглажда емоционалната нестабилност и стреса.

ЛАПИС ЛАЗУЛИ
Осъзнайте своя духовен потенциал с високата вибрационна енергия на Лапис Лазули. Тя буди чакрата на третото око, за да ви помогне да се свържете и да се доверите на своето вътрешно знание. Неговото сапфирено оцветяване представлява себеизразяване и осъзнаване. Изпълнен с осъзнаването и мъдростта, който този камък носи, започвате да осъзнавате, че вече имате всички отговори, които търсите в себе си. Този кристал ви насърчава да се доверите на интуицията си, помогна да продължите пътуването си към себеоткриване и себеовладяване. Връзката му с чакрата на третото око ви помага да навлезете по-дълбока в медитация, той ви пренася по пътя към духовното просветление.
Лапис Лазули се позовава на духовна трансформация и преодолява пропастта между физическия свят и духовната сфера, като ви помага да разберете връзката си с двете. Помага ви да видите магията във Вселената. Лечебните свойства на Лапис Лазули включват и физически ползи. Поради способността си да стимулира третото око, камъкът от лазурит е идеално средство за лечение на мигрена и главоболие. Донесете лечебната енергия на лапис лазули близо до челото, за да извлечете негативна енергия.

МАЛАХИТ
Силен камък. Закрилящ – лесно абсорбиранегативните енергии и замърсители от атмосферата и тялото. Защитава от радиация от всякакъв вид и електромагнитни излъчвания.
Камък на трансформацията. Насърчава поемането на рискове и промените. Прекъсва нежеланите връзки и разрушава безполезните шаблони на поведение.

НЕФРИТ
Символ на съвършенство и чистота. Камъкът на алхимиците. Олицитворява честност, храброст, вярност и мъдрост. Добре е за хора, които са решили да променят живота си.
Лечебен ефект върху костите и кожата. Облекчава болка.

ОБСИДИАН
Камък без граници и ограничения, работи изключително бързо и с голяма сила. Подтиква към растеж и дава силна подкрепа. Има пречистващ ефект и лекува душата в дълбочина.
Обсидианът е силно предпазващ камък, създава щит срещу негативни въздействия. Полезен е за силно чувствителни хора. Блокира геопатогенния стрес. Премахва умствения стрес и има успокояващо въздействие.

СНЕЖЕН ОБСИДИАН
Успокоява и утешава. Учи да разпознавате и се освобождавате от грешното мислене, да осъзнаете кои поведенчески модели са остарели и ви пречат. Насърчава съсредоточаването върху същността на нещата.

ОНИКС
Кристал, който дава сила. Повишава жизнеността и устойчивостта. Подсилва самоувереността. Насърчава следването на собствените планове. Помага да получите духовни напътствия и да станете господар на собствената си съдба като приравнява вашата с висшите енергии.

ОПАЛ
Нежен камък с чудесна вибрация. Засилва осъзнаването и поражда психични и мистични прозрения. Стимулира оригиналните идеи и творческата съзидателност. Опалът поглъща и отразява. Поема мислите и чувствата, усилва ги и ги връща на източника им. Това е кармичен камък, учещ, че каквото подариш, ще се върне. Действа предпазващо: когато е добре програмиран, той ви прави незабележим и невидим.(Осигурява защита при навлизане в опасно място.)
Засилвайки самоуважението, той ви помага да разкриете пълния си потенциал. Носи лекота и спонтанност. Насърчава интереса към изкуството.
В емоционално отношение е свързан с любовта и страстта, желанието и сладострастието. Освобождава задръжките.

РОЗОВ ОПАЛ
Символизира добротата и искреността. Помага на човек да установи връзка с природата и да черпи от нейните лечебни сили. Отваря сърцето за даване и получаване на любов.

ПЕРИДОТ
Предпазващ аурата камък (държи надалеч злите духове). Мощно средство за пречистване на всички нива. Премахва вината, натрапчивите мисли, старите наслоявания. Облекчава чувството за ревност, възмущение, злоба, яд, намалява стреса. Показва как да се освободите от външните влияния и да се вгледате във вашата собствена сила.
Притежава тонизиращ ефект.

ПЕРЛА
Πepлитe ca cимвoл нa чиcтoтa, нeвиннocт и вяpa. Te зacилвaт пoчтeнocттa и дoпpинacят зa изяcнявaнeтo нa yмa и ycвoявaнeтo нa мъдpocт и дyxoвни нaпътcтвия. Hяĸoи cмятaт, чe тoвa хаулитca cълзитe нa бoгoвeтe.
Πepлитe зacилвaт чecтнocттa и лoялнocттa. Te нocят ycпoĸoeниe нa пoлзвaтeля cи и гo нacтpoйвaт зa пpиливитe и oтливитe в живoтa. Te нocят чиcтoтa и нacъpчaвaт вяpaтa, любoвтa и пoчтeннocтa. Зapaди acoциaциитe cи c вoдaтa и лyнaтa, пepлитe бaлaнcиpaт eмoциитe, ocoбeнo нa вoднитe знaци.

ПИРИТ
Идеален енергиен щит. Отблъсква негативната енергия и замърсителите на всички нива, включително и инфекциозните заболявания.
Пиритът е много положителен камък. Помага за изявата на способностите и потенциала , стимулира потока от идеи. Полезен е при планиране на големи бизнес концепции, учи ви как да виждате същественото.
Освобождава от безпокойството и безсилието и засилва себеуважението.
Полезен е при меланхолия и дълбоко отчаяние. Увеличава енергията и преодолява умората. Блокира изтичането на енергия от физическото тяло и аурата.
Това е камъкът, който носи идеала за съвършено здраве и благоденствие.

РОДОНИТ
Уравновесява емоциите, подхранва любовта. Стимулира, пречиства и активира сърдечна чакра. Заземява енергията, балансира ин и ян.
Лекува емоционален шок и паниката. Изключително благотворен в случаите на емоционално саморазрушение, зависимости и обиди. Заличава емоционалните травми от миналото, колкото и стари да са те, дори от минал живот.

РОДОХРОЗИТ
Представя безкористната любов и състрадание. Разширява съзнанието и интегрира духовните и материалните енергии.
Действа благоприятно на сърцето и взаимоотношенията, особено на хора, които не се чувстват обичани. Помага да привлечете сродната си душа. Камъкът настоява да се изправите срещу истината – за себе си и другите, без извинения и отбягване и същевременно с обич и съзнание.
Витализиращ камък -окуражава положителното отношение и засилва мечтите и креативността. Премахва депресията и внася лекота в живота.

РУБИН
Маговете са смятали, че рубинът дава неограничена власт и оказва непреодолимо въздействие на хората.
Рубинът дава жизненост в ежедневието. Той зарежда и уравновесява, но понякога може да бъде прекалено стимулиращ при деликатни или раздразнителни хора. Събужда страстта към живота, подобрява мотивацията и поставянето на реалистични цели.
Рубинът стимулира сърдечната чакра и балансира сърцето. Създава силен щит срещу енергийни атаки и енергиен вампиризъм.
Той е камък на изобилието и помага за задържане на богатство и страст.

САПФИР
Камък на мъдростта. Фокусира и успокоява ума, освобождава от нежелани мисли и ментално напрежение. Дава мир и ведрина. Премахва депресията и духовния смут. Привлича дарове от всякакъв характер. Поставен на гърлото, освобождава гнева и помага за себеизразяването.
Синият сапфир е търсач на духовната истина. Свързва се с любовта и чистотата. Успокояващ камък, който ви помага да останете на духовния си път.
Отваря и лекува гърлената чакра, отразява се добре на щитовидната жлеза. Благоприятства изразяването на личната истина.

СЛЪНЧЕВ КАМЪК
Изпълващ с веселие и светлина кристал. Носи радост от живота и добри чувства. Пречиства всички чакри и ги изпълва с енергия.
Изключително полезен за премахване на „закачилите” се други хора (на ментално или емоционално ниво), за разкъсване на връзки. Дръжте го по всяко време у себе си, ако имате проблем да кажете „Не!” и постоянно правите жертва за другите.
Действа като антидепресант и разсейва лошите мисли.

СОДАЛИТ
Датирайки от древните цивилизации, значението на кристала Содалит е свързано с ефирната енергия, която насърчава най-висшата форма на себеизразяване, засилване на интуицията и творческата енергия. Известни са скулптори, художници и художници, които носят Содалит за вдъхновение. Значението на кристалния камък на содалита има дълга връзка с цвета на небесата.
Содалът също стимулира хипофизата, което отваря духовното ви възприятие. Чрез захранването на мозъчния духовен портал този заземяващ камък освобождава напрежението и страховете, отрицателните емоции, които Содалита помага да бъдат трансформирани в чувство за хармония и баланс, вратата към просветлението. Содалитът ни помага да познаем себе си на по-дълбоко ниво, като ни дава обновено чувство на увереност и самочувствие.

СУГИЛИТ
Един от най-важните камъни на любовта. Изобразява духовната любов и мъдрост, отваря всички чакри пред потока на тази любов. Учи ви как да живеете с истината и напомня на душата за причините за нейното прераждане. Придружава в пътувания в минали животи. Полезен е по време на духовни търсения от всякакъв характер.
Предпазва душата от внезапни шокове, травми и разочарования.
Облекчава болки, премахва главоболието и дискомфорта на всички нива.

ТИГРОВО ОКО
Комбинира земната енергия с енергията на Слънцето. Засилва психичните способности, помага за издигането на енергията Кундалини.
Предпазващ камък, който се носи срещу лоши пожелания и проклятия.
Помага за постигане на целите и изява на волята. Засилва практическото мислене. Полезен е за решаване на дилеми и вътрешни конфликти. Разкрива талантите и способностите, но и недостатъците, които трябва да бъдат преодолени.

ТОПАЗ
Камък, насочващ енергията там, където е най-необходима. Успокоява, лекува, стимулира, презарежда, мотивира. Топазът помага, хвърляйки светлина по пътя ви, подчертава целите и достига до вътрешните ресурси. Дава увереност. Живата енергия на топаза носи радост, щедрост, изобилие и добро здраве. Познат е като камък на любовта и късмета.

ТУРМАЛИН
Изчиства и преобразува плътната енергия в полезна вибрация. Заземява духовната енергия, прочиства и балансира всички чакри, оформя предпазно поле около тялото.
Психологически турмалинът помага да разберете самия себе си и другите, кара ви да погледнете дълбоко в собственото Аз, повишава самочувствието и намалява страха. Дарява ви с вдъхновение, състрадание, толерантност и благополучие.

ЧЕРЕН ТУРМАЛИН
Предпазва от електромагнитните лъчения на клетъчни телефони и компютри, електромагнитно замърсяване, радиация, психическа атака, уроки и негативни енергии от всякакъв характер. Насърчава позитивното отношение без значение от обстоятелствата, стимулира практическата креативност. Укрепва имунната система.

ЗЕЛЕН ТУРМАЛИН
Чудесно средство за лечение. Отваря сърцето, повишава чувството за състрадание, нежност, търпение. Насърчаващ камък, носещ баланс и радост от живота. Има подмладяващ ефект. Зарежда приносителя си с благополучие и изобилие. Въздейства благоприятно на съня и успокоява съзнанието.

РОЗОВ ТУРМАЛИН
Афродизиак, който привлича любовта както в материалния, така и в духовния свят. Осигурява увереност в убеждението, че е безопасно да обичаш. Внушава доверие в любовта и потвърждава максимата, че за да бъдеш обичан от другите, първо трябва да обчаш себе си. Разсейва емоционалната болка и старите натрупани деструктивни чувства, като пречиства сърдечна чакра.

ТЮРКОАЗ
Тюркоазът е сред най-ефикаснитe лечебни камъни, осигурява спокойствие на духа и добро физическо състояние. Той е предпазващ камък. Ползва се като амулет от незапомнени времена.
Положен на третото око засилва интуицията и подпомага медитацията, а върху гърлена чакра – освобождава от стари обещания, забрани и задръжки и позволява на душата да изрази отново себе си.
Пречистващ камък. Разсейва негативната енергия и, изчиства и защитава от електромагнитни излъчвания и замърсявания.
Балансира всички чакри. Подсилващ камък в психологично отношение. Внушава вътрешно спокойствие. Помага при публично говорене и изразяване на себе си.
Чудесно средство за борба с депресията или пристъпите на паника.

УНАКИТ
Камък на проникновението. Балансира емоциите и духовността. Поставен на третото око, унакитът отваря чакрата и насърчава способността да се получават видения и психически прозрения. Осигурява и заземяване, когато е необходимо.
Носи спокойна, нежна енергия. Много е полезен при лечение на травми, свързани с минали животи.

ФЛУОРИТ
Флуоритът е със силно предпазващо действие, особено на психично ниво.Той прочиства и стабилизира аурата. Изключително ефективен срещу компютърния и електромагнитния стрес. Блокира и геопатогенния стрес. На физическо ниво прочиства, прогонва и реорганизира всичко в тялото, което не е в ред.
Флуоритът засилва интуицията, дава по-голяма близост до висшите духовни измерения. Кристалът може да преодолее хаоса и да подреди физическото, емоционалното и менталното тяло. Топи старите закостенели модели на поведение, увеличава увереността в собствените сили.
Флуоритът е идеалният помощник в обучението – помага за по-бързото запаметяване на информация, увеличава концентрацията.
В емоционално отношение помага за баланса на емоциите.

ХЕЛЕОТРОП (КЪРВАВ КАМЪК)
Създава силно защитно поле и предпазва от негативни влияния.
Действа благоприятно върху кръвообращението, прочиства кръвта и увеличава количеството на хемоглобина. Повишава физическата и умствена активност. Извисява интуицията и увеличава съзидателността. Дава кураж и помага да избягваме опасните ситуации. Успокоява разума и дава решителност.
Прочиства чрез енергията си и е имуностимулатор при остри инфекции.

ХЕМАТИТ
Особено ефективен за заземяване и защита. Дава твърдост, подкрепя боязливите, подобрява самооценката, усилва волята и отговорността. Влияе на постоянния глад, пушенето и всякаква форма на пристрастяване.
На физическо ниво притежава силна връзка с кръвта. Възстановява, укрепва и регулира кръвното налягане. Помага при анемия.

ХАУЛИТ
Изключително успокояващ камък. Поставен под възглавницата е идеално средство срещу безсъние.
Хаулитът свързва духовните пространства, спомага пътувания извън тялото и връщането към предишни животи.
Формулира амбициите – духовни и материални и помага да ги осъществим. Психологически учи на спокойствие и помага да се елиминират гнева и яростта. Подобрява паметта и засилва желанието за знания. перлСложен в джоба абсорбира вашето собствено раздразнение и това, което е насочено срещу вас.

ЦИТРИН
Цитринът носи енергията на Слънцето, поради това той е силно пречистващ и зареждащ камък.Той е от кристалите, които никога нямат нужда от изчистване и зареждане.
Той абсорбира, преобразува, разсейва и заземява негативната енергия. И същевременно зарежда на всички жизнени нива, носи креативност.
Цитринът е камък на благополучието. Привлича богатство и просперитет, успех и всякакви добри неща. Дава радост на всички, които могат да я видят.
Повишава себеуважението и самоувереността, помага за позитивното отношение към света.
В ментално отношение усилва концентрацията и събужда ума. Повишава вътрешното спокойствие и помага да дадете път на мъдростта. Отлично средство за преодоляване на депресии, страхове и фобии.

ЦОИЗИТ
Преобразува негативните енергии в позитивни и осъществява връзка с духовния свят.
Помага основно да изразите себе си. Изкарва на повърхността подтиснатите чувства и емоции, за да ги изразите. Креативен камък, помага да се концентрирате и фокусирате върху целта. Съдейства за възстановяване от тежки заболявания и стрес.

ЯСПИС
Известен е като камък на грижовността. Помага при стрес и носи спокойствие и чувство за цялост. Балансира чакрите, осигурява защита и заземяване. Той абсорбира негативната енергия и прочиства чакрите. Премахва електромагнитни и други замърсявания, включително радиация.
В психологическо отношение носи решителност във всички начинания.
В ментално отношение помага на бързата мисъл и подобрява организационната способност, стимулира въображението и трансформира идеите в действия.
Във физическо отношение удължава сексуалното удоволствие. Помага при продължително боледуване, презарежда с енергия.

ШУНГИТ
Енергията в този древен камък абсорбира и елиминира всичко, което представлява опасност за здравето на човешкия живот и има активни метафизични свойства и силни лечебни сили. Той предпазва от електромагнитното лъчение, излъчвано от електрическо оборудване, включително компютри, мобилни телефони, микровълнови печки и телевизори, антени на мобилни оператори, неутрализира радиация.
Това е единственият известен естествен материал, който съдържа фулерени – мощни антиоксиданти.

________________________________________

МЕТАЛИ

Злато
Привлича късмет. Защитава собственика от зли мисли и уроки. Уравновесява емоциите. Полезен е за избухливи хора, защото успокоява. Помага за вземане на рационални решения, а не емоционални. Дава увереност в собствените сили, решимост за постигане на целите. Лекува и повдига състоянието на ума. Полезен е при себепроучване, преодоляване на препятствия, дава сила. Пречиства и осигурява защита. На физическо ниво облекчава болката.
Сребро
Cpeбpoтo нocи пpeдимcтвa нa пoлзвaтeля cи пpeз цeлия живoт. Toй зacилвa тъpпeниeтo и пocтoянcтвoтo..
Сpeбpoтo се асоциира c Лyнaтa, емоциите и лунните богини. То зacилвa cвoятa eнepгия пo вpeмe нa пълнoлyниe. Tъй ĸaтo мeтaлът e peфлeĸтивeн, ĸaĸтo Лyнaтa oтpaзявa cвeтлинaтa oт cлънцeтo, cpeбpoтo oтpaзявa нeгaтивнocттa oт пoлзвaтeля cи. Зaщитaва oт зли влияния и oтpaзявa нeгaтивнaтa eнepгия oбpaтнo ĸъм нeйния пoдaтeл.
Mнoгo cĸъпoцeнни ĸaмъни ycилвaт cвoитe eнepгии, ĸoгaтo ca ĸoмбиниpaни cъc cpeбpo. Аĸтивиpa тpeтoтo oĸo. Пoмoга пpи пoлyчaвaнeтo и ĸaнaлизиpaнeтo нa инфopмaция. Съдейства за бaлaнcиpaнето на живoтa и зa eлиминиpaнето на вcяĸo вpeднo въздeйcтвиe, ĸoeтo пpeчи нa личнocтнoтo ви изpacтвaнe. Изпoлзвaйтe гo ĸaтo пcиxичecĸo oглeдaлo, зa дa пoглeднeтe живoтa cи oтвън. Πo тoзи нaчин щe видитe cвoитe нeдocтaтъци и щe ycтaнoвитe ĸoe e нaй-дoбpe зa вac.

Мед
Може да се приеме като божественото дете на бащата злато и майката сребро.Медта е златната среда между двете полярности. По този начин се превръща в трансформиращ елемент и играе решаваща роля в оргонитите. Има силно балансиращ и хармонизиращ ефект, както в материален, така и в духовен аспект.
Медта се асоциира с планетата Венера и елемента вода. Основно се използва за лечение, късмет и любов.
Подсилва потока на енергия през оргонита чрез увеличаване на динамиката на матрицата. Дава меко усещане на енергията.

Месинг
Оказва силен и изтънчен ефект. Доста мощен.Подходящ за изчистване. Увеличава отзивчивостта на оргонита с намерението. Подсилва потока на енергия през оргонита чрез увеличаване на динамиката на матрицата.

Алуминий
Алуминият се управлява от Меркурий и Уран и елемента въздух, а те се асоциират с гениалността, индивидуалността, новото и неконвенционалните идеи. Алуминият има силното свойство да отразява тези енергии. Той го прави с много по-голяма сила в сравнение с другите метали. В този смисъл алуминият може да отразява навлизащи енергии и така се превръща в силен защитен елемент.
Притежава силна синергия със стомана или желязо.

Желязо
Желязото се асоциира с планетата Марс и елемента огън. В магическите практики желязото има много силни предпазни енергии. То също изгонва болестта от тялото. Желязото се използва като заземяващ инструмент, но също така и като универсален елемент за всякакви други дейности. Придава стабилност на енергията.

Калай
Калаят се асоциира с планетата Юпитер и елемента въздух. Тази планета контролира просперитета, изобилието, растежа и успеха. Юпитер е планетата на изцелението, регенерацията и обновлението. Калаят се е използвал при различни гадателски практики. Разтопеният калай се слагал във водата и получилите се форми са били тълкувани, за да се види какво крие бъдещето.
Счита се, че калаят носи късмет за този който го носи.

Бронз
Бронзът е сплав от мед и калай, като по този начин комбинира качествата на двата метала.

Източник: Етеро Рейс България


Content
LivedaMed2000