ТЕХНИКА ЗА ЗАЗЕМЯВАНЕ И ЗАЩИТАПрепоръчваме ви да използвате тази техника всяка сутрин, особено когато се налага да напуснете дома си и да бъдете сред много хора. Всички ние съществуваме в едно общо енергийно поле и мислите и емоциите лесно се прехвърлят от един човек на друг. За съжаление, те не винаги са чисти и благотворни. Поради това се налага да използваме техники, чрез които да се предпазваме и да се пречистваме от нежелателните мисловни и емоционални енергии, които може да сме поели в себе си при контакта си с други хора. Ако в следствие на духовни практики сте изчистили достатъчно добре своя умствен и емоционален свят и сте започнали да излъчвате светлината на Душата си (на своята висша природа), нежелателните външни енергии ще бъдат отблъсквани от вас по един напълно естествен начин, без специални усилия. Дотогава, обаче, описаната по-долу техника ще ви бъде особено полезна.

Заземете се
Тази техника ви помага да вкарате в по-голяма степен вашето съзнание, вашия духовен аспект, във физическото си тяло. Да бъдеш заземен означава да бъдеш в тялото си, да осъзнаваш заобикалящата те обстановка, да присъстваш, да си съзнателен и налице за това, което става. Указания: Седнете в удобен стол, с ходила на пода, с изправен гръбнак, със затворени очи и с ръце, отпуснати върху бедрата. Дишайте спокойно и равномерно. Приведете в покой тялото, емоциите и мислите си. Фокусирайте съзнанието си в центъра на главата. Представете си тръба от светлина с диаметър от около 10-15 сантиметра, която излиза от първа чакра в основата на опашната кост (ако сте мъж) или от втора чакра, разположена по средата между пъпа и основата на гръбнака (ако сте жена). Вижте как излизайки от съответната чакра тръбата се насочва надолу, навлиза в Земята, преминава през всички нейни пластове и накрая достига и се закотвя в центъра на планетата. След това визуализирайте как тръбата се изпълва със светлина в цвят по ваш избор – оставете интуицията си да ви подскаже кой цвят е най-приятен за вас и ви кара да се чувствате по-силни, по-уверени в себе си, по-присъстващи и по-истински (можете да експериментирате с няколко цвята, докато намерите своя цвят).

Възстановете формата и цялостта на ауричното си поле
Аурата е невидимо енергийно поле, разположено около физическото тяло. Тя се образува от енергията, която произвеждат чакрите. Целта е аурата ви да придобие формата на яйце, което се простира равномерно във всички посоки на около 60-90 см навън от тялото ви. Указания: След като сте се заземили, продължете да дишате спокойно и равномерно със затворени очи. Като използвате въображението и интуицията си, опитайте се да установите на какво разстояние се простира от тялото ви вашата аура съответно пред вас, от двете страни на тялото ви, над главата ви, под краката ви, зад гърба ви. Представете си как използвате ръцете си, за да придърпате или избутате (там, където това е необходимо) стените на аурата си, докато тя придобие формата на яйце, простиращо се равномерно на около 60-90 см от тялото ви във всички посоки. Друг вариант за постигане на същото е просто да възнамерите аурата ви да придобие тази форма и размер, след което да я визуализирате вече придобила желаните форма и размер около тялото ви.

Очистете аурата си чрез дъжд от златна светлина
Това е един прост, но ефикасен начин за очистване на аурата ви от всякакви външни отпадни енергии, които сте уловили в себе си. Прилагането му ще ви накара да се почувствате по-леки, по-свежи и физически по-чисти и светли. Указания: Визуализирайте дъжд от златна светлина, който вали върху аурата и в нея. Правете това в продължение на няколко минути, докато започнете да усещате лекота и облекчение.

Пречистете аурата си с виолетов огън
Чрез тази техника нискочестотните енергии, които се намират в аурата ви, се преобразуват във високочестотни. Това ще ви накара да се почувствате не само по-чисти, но и по-заредени с енергия. Указания: Визуализирайте голям виолетов огън с размерите на вашата аура. Разположете го около цялата си аура, включително под краката. Останете вътре в пламъка само за минута-две. Виолетовата енергия е много силна и не бива да се прекалява с използването й. Когато свършите, отстранете виолетовия пламък и продължете да дишате спокойно и равномерно със затворени очи.

Поставете защитно поле около аурата си
Тази техника ще ви помогне да се предпазите от навлизането във вашето аурично поле на нежелателни мисловни и емоционални енергии. Указания: След като сте пречистили аурата си, мислено обградете цялата й повърхност с пласт от златиста светлина с дебелина от около 3-5 см. По силата на своята природа златото запълва всички дупки в аурата ви и спомага за непрекъснатото й лечение и укрепване. Върху външната страна на златистата светлина мислено поставете нов слой от синя светлина (нека интуицията ви ви подскаже точния нюанс). Синята светлина по естествен път отблъсква нежелателните външни енергийни “отпадъци” и ви помага да се чувствате по-уверени и сигурни. Върху външната страна на синята светлина мислено поставете нов слой от виолетова светлина. Виолетовата светлина преобразува нискочестотните енергии до естествената им висша честота, като така ви осигурява допълнителна защита.

Спокойно отворете очи и започнете деня си.


Content
LivedaMed2000